عصراترک مشکلات ورزش شنا استان را بررسی کرد؛
شنای خراسانشمالی غرق در مشکلات
شماره خبر : 3074 - https://asreatrak.ir/short/Vv8DOاستقبال مردم خراسان شمالی از ورزش شنا باتوجهبه شمار زیاد متقاضیان استفاده از استخرها و ثبتنام برای آموزش شنا نشان از علاقه زیاد مردم استان به این رشته ورزشی است اما این رشته ورزشی پرطرفدار خراسان شمالی با مشکلاتی از جمله نبود استخر قهرمانی مواجه است.
به گزارش خبرنگار گروه ورزشی پایگاه خبری تحلیلی «عصراترک» در سالیان گذشته ورزش شنا در خراسان شمالی علاقهمندان زیادی را به خود جذب کرده است و استقبال مردم خراسان شمالی از ورزش شنا باتوجهبه حضور تعداد زیادی از افراد در استخرها و ثبتنام برای آموزش شنا نشان از علاقه زیاد مردم استان به این رشته ورزشی است.
تنها استخری که زیر نظر هیأت ورزشهای آبی استان قرار دارد استخر کوثر بجنورد است که مسابقات شنا در سطح استانی در این استخر صورت میگیرد همچنین تمام شناگران استان برای تمرینات خود به استخر کوثر بجنورد مراجعه میکنند.
متأسفانه به علت آنکه زیرساختهای ورزش شنا هنوز در استان وجود ندارد تا کنون ورزش واترپلو و شنا موزون در استان برقرار نشده است.
همچنین شهرستانهای بام وصفی آباد و سملقان هم فاقد استخر شنا هستند که مسئولان مربوطه برای ایجاد استخر در این دو شهرستان اقدامات لازم را باید داشته باشند تا شاهد رشد و پیشرفت بسیار بیشتری در این ورزش باشیم.
تنها یک استخر زیر نظر هیأت ورزشهای آبی است
آرش سجادی در گفتگو با خبرنگار گروه ورزشی پایگاه خبری تحلیلی «عصراترک» با بیان این که مسئولان متولی باید نگاه، نظارت ویژهای به مجموعههای آبی داشته باشند و اعتبار مناسبی برای توسعه این ورزش در نظر بگیرند، اظهار کرد: نگاه دستگاهها به مجموعههای آبی، صرف آنکه ترک تشریفات و مزایدهای انجام شود و فردی بهعنوان بهرهبردار، یک استخر را با تعهدات بدون هدف کلان به عهده بگیرد، نباشد.
رئیس هیأت ورزشهای آبی خراسان شمالی تصریح کرد: باید یک دستورالعمل جامع و عملی با رویکرد برگزاری مدرسه شنا، باشگاه مسابقات و اجرای لیگ باهدف تربیت علاقهمندان و شناسایی استعدادها و ازایندست برنامهها به بهرهبردار الزام شود،تا با این شیوه کسانی مدیریت مجموعههای آبی را به عهده بگیرند که از بدنه ورزشکاران شنا هستند و در ارتقای کمی و کیفی این ورزش مؤثرند، نه آنکه برخی افراد که صرفاً نگاه اقتصادی و تجارتی به این حوزه دارند، مسئولیت مجموعههای آبی را برعهده بگیرند.
وی با اشاره به حمایتهای کم دستگاههای دولتی از ورزش شنا گفت: هیأت ورزشهای آبی هیأتی خودگردان است و بودجه دولتی تخصیص نمییابد و تنها استخر تحت اختیار این هیأت در استان، استخر کوثر بجنورد است که طی سالیان گذشته بدهیهای مالی زیادی توسط پیمانکاران به این استخر تحمیل شده است.
سجادی افزود: باوجود این میزان بدهکاری، هیأت ورزشهای آبی استان ماهانه قریب به ۶۰ میلیون تومان برای استخر کوثر بجنورد به اداره کل تربیتبدنی اجاره میدهد، درصورتیکه این مبلغ اگر از سوی این دستگاه دریافت نشود برای ورزشکاران و علاقهمندان این رشته هزینه میشود.
۲ شناگر استانی نزدیک به رنکینگ ملی هستند
رئیس هیأت ورزشهای آبی خراسان شمالی در ادامه گفت: متأسفانه طبق ماده ۸۸ مجلس نیز تمامی مجموعه آبی باید به بخش خصوصی واگذار شود که طبق این قانون، نگاهها به استخرها اقتصادی و درآمدزایی میشود و بعد کیفی، تربیتی و شناسایی استعدادها تضعیف میشود.
سجادی میزان اعتبار موردنیاز برای تعمیرات اساسی استخر کوثر بجنورد را ۲ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: اداره کل تربیتبدنی استان برای تعمیر اولیه این استخر طی سال گذشته ۴۰۰ میلیون تومان را تخصیص داد که بخشی از سیستم خشک، اُزن زن و دیگهای بخار بازسازی شد اما نیاز به بازسازی در قسمتهای دیگر هنوز وجود دارد.
رئیس هیأت ورزشهای آبی استان با اشاره به چهرههای نامی استان در سطح ملی گفت: مهراد محمد دوست و شهابالدین تهرانی دو ورزشکار بجنوردی هستند که جزو شناگران مطرح کشوری و نزدیک به رتبهبندی تیم ملی هستند.
وی افزود: شنا و ژیمناستیک از ورزشهای پایه هستند و برای نتیجهگیری بهتر باید پنج سال به طور مداوم آن را تمرین کرد.
نبود رشته واترپلو و شنا موزون در خراسان شمالی
رئیس هیأت ورزشهای آبی استان با بیان اینکه اصلیترین مشکل این هیأت ورزشی نبود استخر است، توضیح داد: اگر اجاره استخر کوثر بجنورد به اداره تربیتبدنی پرداخت نشود، میتوان با بودجهای که باقی میماند رشتههای دیگر این ورزش مانند واترپلو، شنا موزون نیز در استان راهاندازی شود که در حال حاضر این ورزش فقط در پنج استان وجود دارد.
سجادی ادامه داد: به علت آنکه زیرساختهای ورزش شنا هنوز در استان وجود ندارد تا کنون ورزش واترپلو و شنا موزون در استان برقرار نشده است.
فعالیت ۲۰۰ شناگر حرفهای در خراسان شمالی
سجادی با بیان اینکه یک هزار نفر شناگر خانم و آقا در استان وجود دارد، خاطرنشان کرد: در استان ۲۰۰ شناگر حرفهای فعالیت میکنند و طی سال گذشته نیز ۱۵۰ شناگر توانمند در قالب مربی، تربیت و جذب شدند که نیاز است ادارات تربیتبدنی، فرمانداریها و استانداری برای این ورزش تفریحی، مفرح و حرفهای نگاه ویژهای داشته باشند.
وی گفت: قهرمانان ورزشی در رده ملی، آسیایی و شناگرانی که بهصورت حرفهای این ورزش را دنبال میکنند از خدمات استخر کوثر بجنورد بهصورت رایگان بهرهمند میشوند همچنین در این استخر آموزش شنا، مدرسه شنا و تمرینات شنا نیز برای افراد علاقهمند به این ورزش برگزار میشود.
سجادی در مورد مزایای استخر کوثر بجنورد تشریح کرد: مدرسه شنا زیر نظر این هیأت است که برای ورزشکاران مدرک گواهینامه بر اساس سطحبندی شناگر صادر میشود و شناگری که قابلیت و استعداد کافی را داشت به اردو دعوت میشود تا تمریناتش مستمر باشد.
کنارهگیری هفتساله از شنا بهخاطر کمکاری هیأت ورزشهای آبی
شهابالدین تهرانی در گفتگو با خبرنگار گروه ورزشی پایگاه خبری تحلیلی «عصراترک»، با اشاره به سبقه ورزشی خود گفت: از سن ۵ سالگی ورزش شنا را با نگاه تفریح و سرگرمی آغاز کردم؛ اما بهتدریج علاقهمند به این ورزش شدم و توانستم اولین مقام ورزشی شنا را در سن ۹ سالگی در استان کسب کنم.
وی با بیان اینکه به دلیل نبود یا کمکاری هیأت ورزشهای آبی در استان هفت سال از ورزش شنا کنارهگیری کردم، اظهارکرد: گاهی افرادی منتسب میشدند که یا استخری را تحت اختیار نداشتند و حمایت نمیکردند و یا تجهیزاتی در اختیار ورزشکاران قرار نمیدادند؛ اما اکنون دو سال است که بهصورت حرفهای شنا را مجدد آغاز کردهام.
این نائب قهرمان غریق نجات کشور، امکانات ورزش شنا در استان را با استانداردهای جهانی غیر قابلقیاس دانست و اظهار کرد: ما برای تهیه یک لباس ویژه شنا باید ۵۰ میلیون تومان هزینه کنیم و حتی برخی مسئولان ما برای احیا و تقویت این ورزش، تربیت و شناسایی استعدادها در مدارس سنگاندازی میکنند و در برخی موارد تنگنظری یا کوتهفکری نیز دیده میشود.
وی افزود: البته طی دوساله گذشته با تغییر رئیس هیأت ورزشهای آبی حمایتها از ورزشکاران بیشتر شده و استخر کوثر بجنورد نیز به تجهیزاتی همانند سکوی استارت، لاین المپیک مجهز شده که ذرهای از مشکلات مرتفع شده است.
نتیجهگیری: ورزش شنا یکی از ورزشهای پرطرفدار در بجنورد است که به واسطه وجود استخر بش قارداش از سالیان گذشته این علاقهمندی به وجود آمده است.
هیأت ورزشهای آبی هیأتی خودگردان است و بودجه دولتی به آن تخصیص نمییابد که تنها استخر تحت اختیار این هیأت در استان، استخر کوثر بجنورد است که طی سالیان گذشته بدهیهای مالی زیادی توسط پیمانکاران به این استخر تحمیل شده است.
بنابراین پیشنهاد میشود اگر در هر شهرستان استخری زیر نظر هیأت ورزشهای آبی ایجاد شود راهی برای ایجاد رشتههای دیگر مثل واترپلو، غواصی اسکوبا، ایروبیک آبی، شیرجه، شنا هنری، شنا موزون، شیرجههای با ارتفاع بلند ایجاد میشود.
از طرفی دیگر استخری که زیر نظر اداره تربیتبدنی است بهتر است تحت اختیار هیأت ورزشهای آبی استان باشد تا بهتر به مشکلات استخر و مسائل آن رسیدگی شود.
گزارش از: هدیه دهقانی
انتهای خبر/
0 نظر